Spira

Viktigt på riktigt med William Spetz

William Spetz är skådespelare och komiker. "Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? " visas i Umeå i februari.

"Det är viktigt för mig att alltid komma vidare i det jag gör och inte fastna i det jag har gjort tidigare. Jag slutade med filmerna på Youtube eftersom jag inte bara ville bli den jag förväntades vara.

När jag gjorde pjäsen om min mormor väcktes en annan sida av mig själv. Jag undrade om jag skulle våga släppa fram den på en scen. Jag har aldrig varit så nervös som vid premiären, jag grät och mådde jättedåligt! Min mormor var min bästa vän. Jag tänkte att om pjäsen inte blir bra faller minnet av den som betyder mest.

Mormor lärde mig att det är viktigt med en grundtrygghet i livet. Jag försöker att inte fråga vad andra tycker om mina idéer innan jag blivit säker på dem själv. Jag har lätt att vackla om jag frågar andra för mycket och det är viktigt att hitta svaret inom sig själv. Det gäller inte bara i jobbet utan också i relationer, men det är svårt och tar lång tid och det finns inga genvägar. Det handlar om att veta vem man är och vem man har.

Mina närmaste, min lillasyster, vänner och föräldrar är viktiga för mig, men det kan ibland vara skönt med det allra enklaste - som att vara själv och titta på tv-serier."

Senast uppdaterad: 12 december 2017

Dela

William Spetz kommer till Umeå med sin föreställning om sin mormor i februari. Foto: Josefine Bäckström

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!