Spira

Eldsjäl fick pris för Noaks ark

Monica Hultman är engagerad ideellt i Noaks ark, Öppen gemenskap, "Föräldrar mot narkotika" och Svenska kyrkan. Tidigare i vår fick hon pris som årets eldsjäl av Umeå kommun.
Nu utökar Noaks ark antalet träffar för personer med hiv/aids.

Sedan i början av 90-talet har Monica Hultman varit engagerad i arbetet med människor med hiv/aids. Då genom Röda korset, nu i föreningen Noaks ark. Hon känner väl igen sig i författaren Jonas Gardell beskrivningar i romanserien Torka aldrig tårar utan handskar.

- Jag var med på den tiden. Det var precis som Jonas Gardell beskriver det, säger hon.

Tidigare i vår delade Umeå kommun ut stipendier och medaljer till aktiva idrottare och ideella. Monica Hultman fick då en utmärkelse som årets eldsjäl för sitt engagemang i Noaks ark, FMN (Föräldrar mot narkotika) och Öppen Gemenskap. "Monica beskrivs som en typisk eldsjäl som ger av hela sitt hjärta till människor hon möter." står det i motiveringen.

Varför är du så engagerad ideellt?
- Vi pratar så mycket om mänskliga rättigheter, då måste vi visa det i handling också. När det gäller Noaks ark så är det ju fortfarande mycket rädsla för hiv/aids. Det är en sorg för människor som fortfarande möter diskriminering. Det måste vi alla hjälpas åt med!

Hur behåller man glöden som eldsjäl?
- Jag har jättebra medarbetare! De som jobbar med i Noaks ark har ju också ett intresse för att hjälpa människor. När jag ser deras engagemang då blir jag påverkad.

Vad drömmer du om framåt?
- Jag har en dröm att vi skulle få en lokal i Umeå. En liten lägenhet där vi skulle kunna ha våra träffar.

Noaks arks träffar hålls i Öppen gemenskaps lokaler en lördag i månaden. Från och med mars hålls även träffar en torsdagskväll i månaden.

Dela

Noaks ark

Föreningen Noaks Ark träffas på Öppen gemenskap en lördag i månaden. Från och med mars hålls även träffar en torsdagskväll i månaden.

Numret till lokalavdelningen: 076-776 18 88

Information finns också via: www.noaksark.org

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!