Spira

Fred i fokus under Globala veckan

Globala veckan är i full gång. Årets tema är Helig fred. I Umeå blir det flera missionsauktioner, temafrukost om ickevåld i Carlskyrkan och traditionsenlig Global marknad i Mariakyrkan.

Kyrkornas globala vecka inleddes förra helgen och flera arrangemang har redan hållits i Umeå föra att uppmärksamma rättvisefrågor i gudstjänster och aktiviteter. På Ålidhemskyrkans kulturkafé var Margaret Gärdin gäst. Hon har många års erfarenhet av biståndsarbete, i samtal med Stefan Karlsson.

På lördag den 23 november inbjuder Carlskyrkan till temafrukost "Kan vi välja en bättre värld?" Kristoffer Fredriksson och Andrea Gillgren berättar om ickevåld och rättvis handel.

Kristoffer Fredriksson var porträttperson i Spira tidigare i höst och påminde bland annat om Gandhis fredsbeskrivning "Det finns ingen väg till fred, fred är vägen". Därmed inte sagt att den bara ramlar över oss, vi måste ständigt ta den till oss.

- Vi är så vana att tänka att våld kräver träning. Det skulle anses klandervärt att skicka otränade militärer och poliser på uppdrag. Att ickevåld skulle kräva träning och metoder är en ovan tanke, säger Kristoffer Fredriksson.

På lördag håller även Mariakyrkan sin årliga Global marknad kl 11-14. Intäkterna från lotterier, paltlunch och försäljning går till arbetet bland Syriens barn.

> Läs mer om kyrkornas gemensamma Globala veckan 2013 

Dela

Globala veckan 2013 i Umeå

Global marknad

Lördag 23 november kl 11-14 i Mariakyrkan

Lotterier, paltlunch, försäljning. Intäkterna tillfaller Svenska kyrkans arbete för Syriens barn.

 

Temafrukost "Kan vi välja en bättre värld?"

Lördag 23 november kl 9.00 i Carlskyrkan

Om icke-våld, rättvis handel och våra val för världen med Kristoffer Fredriksson och Andrea Gillgren. Anmälan på tel 090-200 27 66 senast den 22/11 kl 12.00

 

Missionsauktion

Lördag 23 november kl 14.00 i Degernäs missionshus

Lennart Lundholm.

 

"Hos vänner i Tanzania" - missionsgudstjänst

Söndag 24 november kl 11.00, Hössjö missionshus

Torbjörn Arvidsson. Servering.

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!