Spira

Anneli vill gå Jesusmanifestation

Annandag pingst får Umeå en egen Jesusmanifestation i centrala stan. Anneli Eriksson är med i Facebook-gruppen "Vi som längtar efter Jesusmanifestation i Umeå".

Nu är datumet för Umeås första Jesusmanifestation klubbat till måndag den 28 maj. En av deltagarna är troligtvis Anneli Eriksson.

Varför vill du gå Jesusmanifestation?

- Jag tycker det är viktigt att lyfta fram evangeliet och göra det mer folkligt. Kyrkan är på tillbakagång i medier och samhälle. Det verkar lättare att vara anhängare till annat. Jesus är min största förebild. Han står för nåd, förlåtelse, barmhärtighet och försoning.

 

Har du deltagit i någon manifestation på annan ort tidigare?

- Nej, men jag har varit på väg. Jag bor i en by utanför Bjurholm och det blev för krångligt att ta sig. Det här är ett bra initiativ och blir det av i Umeå kommer jag naturligtvis.

 

Vilka konsekvenser tror du manifestationen kan få?

- Jag tror folk kan bli nyfikna på Jesus, vem han är och vem han var.  Som jag sa är kyrkan på tillbakagång, mycket i dag handlar om mobiler och tekniska prylar. Jag tror många längtar efter de eviga värden som kyrkan står för. Det är många som längtar, men inte vågar, jag har sådana omkring mig.

Dela

Jesusmanifestationen i Umeå har en egen logo skapad av Rickard Widmark.

Jesusmanifestationen

I Umeå: 
Måndag den 28 maj samlas deltagarna utanför Umeå stds kyrka för att tåga utefter Östra kyrkogatan-E12-Busstationen-Rådhustorget. Efter ett torgmöte hålls en gudstjänst i Umeå stads kyrka.
Vi som längtar efter en Jesusmanifestation i Umeå (Facebook)

Jesusmanifestationen hölls första gången 2008 i Stockholm. Nu finns den på flera håll i landet.

Jesusmanifestationen är en ekumenisk organisation, som inte vänder sig mot något, inte är en demonstration eller marknadsför någon särskild kyrka.

Jesusmanifestationen

 

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!